Skip to main content

2022. május 21. 21.00

A Marton Szabolcs zeneszerző által kezdeményezett KVARK páratlan művészeti és közösségi esemény volt a győri Torula falai között. Egy kivételes, térhangzású zenei előadás, amely az élet elemi részecskéire koncentrált.

A három részre tagolt műsor alatt egy zenei kísérlet részesei lehettünk, aminek keretében kiléptünk a komfortzónánkból és együtt tapasztalhattunk valami egészen különleges, olykor már-már furcsán szürreális élményt. A félszimfonikus hangzást kísérő különleges effektek, a speciálisan erre az alkalomra készített mapping, valamint az egyedi fényfestés együttesen alkotott egy sajátos, crossover világot: a KVARK világát.

Szokás mondani: az életben egy dolog állandó, az pedig a változás. A KVARK az emberi élet legelemibb részét mutatta be, a változás pillanatát. Azt a pillanatot, amiből naponta akár több ezer is megtörténik velünk, olykor szinte észrevétlenül. Tudjuk, hogy a létünk nem tarthat örökké. És mint mindennek, ami véges, tétje is van. Erre a dramaturgiára épített a három felvonásos előadás is, melyet Marek Róbert vezényelt.

Összefoglaló videó az előadásról:

https://www.youtube.com/watch?v=cdNsUtPnOFs