Skip to main content

Andreas Fogarasi és Kiss Adrienn Mária kiállítása

2023. június 25 – július 29.

Mi történik, ha egy művész mond le önként a végeredmény felett gyakorolt teljes kontrollról? A Letting Do erre a kérdésre keresi a választ: olyan művekből válogat, amelyeket az alkotómunka során valamely külső tényezőre, szereplőre való szándékos ráhagyás, ráhagyatkozás, illetve a munka célzott kiszervezése jellemez. Kívülről érkező, kalkulált hatóerő lehet egy másik művész behívása egy adott munka megvalósításába, a tükröződés, mint módosított keretrendszer, vagy éppen a mesterséges intelligencia bevonása. Mindezek az eszközök teret adnak a rendezett véletlen poétikus mozgósítására.

A Letting Do duókiállítás másik visszatérő témája a munka, a gyártás, az előállítás, ennek történeti, ipari összefüggései, illetve a művész mint termelő problémája. Ez a vonatkoztatási rendszer reflektál a Torula terének ipari léptékeire és az épület eredetileg üzemi funkciójára is. A kiállításon a tízes évek második felében készült munkák mellett kifejezetten erre az alkalomra készült művek is szerepelnek.

Kurátor: Salamon Júlia

A kiállítás bővebb leírása itt olvasható.

Megnyitó: 2023. június 24. (szombat) 17.00

A kiállítást megnyitotta Timár Katalin művészettörténész,
a Ludwig Múzeum kurátora.

A kiállítás 2023. június 25. és július 29. között tekinthető meg.

Nyitvatartás: csütörtökön és pénteken 16.00 és 19.00, szombaton 11.00 és 16.00 között, illetve egyéb időpontban bejelentkezéssel a hello@torula.hu címen.

Kapcsolódó esemény:

Tárlatvezetés 2023. Július 21. (péntek) 17. 30

https://www.facebook.com/events/801240994826011

A kiállítás támogatói: Osztrák Kulturális Fórum, Vintage Galéria

 

Fotók: Simon Zsuzsi