Skip to main content

🟡 Az alkotás egy szükséges flow, meditáció, önkifejezés, kommunikáció. Segít olyan érzéseket megfogalmazni, amiket másként nem tudnánk elmondani. Könnyebbé teszi a hétköznapokat, ajtót nyit a külvilág felé, üzenetet hordoz, kapcsolatot teremt, közösséget épít.

A Torula Rezidensei mind-mind más karakterek, eltérő eszköztárral, formavilággal, nyelvezettel, de mindannyian azonos hatással vannak a Győri Szeszgyár modern művészeti terének folyamatos alakulásában, változásában.

Ezt az impulzust ragadja meg és tárja elénk a Torula Rezidenseinek tavaszi tárlata izgalmas, kreatív és interaktív módon.

⬛ 2017- ben indult a Torula Műteremház projektje. A rezidnesek minden évben kiírásra kerülő nyilvános pályázát útján kerülnek be a Torula programjába. A sikeres pályázókról a Torulát fenntartó Concilium Art Alapítvány szakmai csapat és kuratóriuma dönt. 

Az elmúlt években a Torula nyolc egyéni- és egy közösségi műtermébe a legkülönfélébb kreatív ágak képviselői találtak hosszabb-rövidebb időre otthonra, a kurátortól kezdve a hangszerkészítőkön, zeneművészeken át a képzőművészekig.

🔴 Kiállító művészek:

Enzsöly Kinga

Farkas-Pap Éva

Gollowitzer Szabina

Görözdi Lilla

Görözdi Rita

Marton Szabolcs

Petro Barbara

🔵 A kiállítás kurátora: dr. Széll Réka

🟪 Megnyitó: 2024.05.23. (csütörtök) 18 óra

🟧 A kiállítást megnyitja: Csepi Alexandra, a Győri Balett dramaturgja

🟩 A kiállítás az alábbi időpontokban ingyenesen megtekinthető:

05.23. 18-21h

05.24. 15-18h

05.28. 18-21h

05.30. 15-18h

05.31. 15-18h

06.01. 15-18h

💛 Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Epson Magyarország